Můj horoskop (horoskop básníka)

15.06.2016 14:18

V roce 2012 jsem začal na svém blogu zveřejňovat básně. Rozhodnutí být básníkem ale přišlo dříve, vždyť to nebyl můj první literární počin. Jak vypadá "bytí" básníka si ukážeme na tomto horoskopu: 4.11. 2010, 22:56 (UT+1:0), Brno.

Tvar horoskopu je Miska - planety jsou přibližně rozloženy v jedné polovině horoskopu.

Saturn ve 3. domě ve znamení Vah je vůdčí – tažnou planetou horoskopu, což značí: pro mě nesnadný úkol překonávat zábrany spojené s nedostatečnou lyrickou a slovní představivostí. Má mysl díky dyslektické poruše vládne slabým, nevýrazným proudem slov a obrazů. Převládají u mě obavy a nedůvěra ve vlastní intelekt - duševní a mentální potenciál. Na básníka mám malou slovní zásobu, takže asi těžko dosáhnu jazykového mistrovství Seiferta či Hrubína. Lidé se Saturnem ve Vahách ve 3. domě hledají inspiraci v tradičně úspěšných a uznávaných dílech a publikacích (mým vzorem je básnická tvorba Puškina a Shakespeara, z našich pak Otokara Březiny), nalézt ale vlastní výrazové prostředky jim dělá nesmírné potíže. Tvoří se mi opravdu těžce, pokud mi tvůrčí síla mé duše nepomůže. Proto toho ani moc nenapíši. Musím někdy vyvinout velké úsilí, abych vydoloval vzácnější a jiskřivější slovní obrat či metaforu (Horníci fárající z hlubin uhelného dolu - stupeň pro Saturna ve Vahách).

Sedm planet na západní polokouli značí větší otevřenost světu, touhu po odezvě, snahu harmonizovat a sdílet.

Slunce a Luna pod obzorem: vědomí "já jsem", představivost, psychické vnímání jsou prožívány v soukromí skrytého světa.

Sedm planet pod obzorem (Jupiter, Uran a Neptun nad obzorem): subjektivní vnímání a prožívání je pro bytí zásadnější než touha po zviditelnění.

Čtvrtý kvadrant neobsazený

Čtyři planety v kladných znameních (+Asc), šest planet v záporných znameních. Převaha vody (tři planety ve Štíru, dvě v Rybách) značí pokoru, cítění, přizpůsobivost, odevzdanost, snahu spojovat a harmonizovat. Nejméně zastoupený ohnivý a zemský živel (Asc ve Lvu, Mars ve Střelci a Pluto v Kozorohu) ukazuje na nedostatek vizionářství a průkopnictví a na výrazný nedostatek prakticky dosažitelných cílů, jež přinášejí trvalé uspokojení. Lidem s nedostatkem živlu země chybějí hmatatelné výsledky dosahované v praktickém životě.

Slunce ve Štíru ve 4. domě: Schopnost oživovat podstatu a základy své existence, těžit ze zkušeností ve fyzické realitě, čerpat sílu ze vztahu k Zemi, domovu k ovládnutí duševních sil. Jako básník doslova přetvářím psychické a duchovní síly v duševní "zlato" - v zážitek, který mysl zaznamená jako magický proud obrazů a slov (Vynálezce provádí v laboratoři experiment - stupeň pro Slunce ve Štíru).

Luna ve Vahách v poslední třetině 3. domu značí tvůrčí a publikační činnost v oblasti umělecké. Luna je v konjunkci se stálicí Spica - Arista (orbis 1°). Luna ve Vahách ve 3. domě touží ovlivňovat a kultivovat veřejné mínění a cítění prostřednictvím živé představivosti a romantických scén. Nemusí jít tedy nutně jen o poezii, ale o všechny druhy uměleckých žánrů, které využívají "živých obrazů a scén" (próza, film, divadlo). Nemám to ale dosud ověřené. Luna ve Vahách hledá podnětná témata, jež osloví veřejnost, vyvolají vzruch a pochopení, neboť Luna zde touží po lásce a obdivu. Lidé s Lunou ve Vahách mohou využívat své popularity, aby se jim dostalo "slyšení". Planeta v poslední třetině domu zřejmě různým způsobem zužitkovává, co již bylo dříve zkušeností vytvořeno či prožito, což odpovídá kvalitě proměnlivých znamení (Pohled na podzimní list evokuje k přemýšlení nad cyklickým charakterem života - stupeň pro Lunu ve Vahách).

Luna ve 3. domě (Váhy) v trigonu na Neptuna v 7. domě (Vodnář) hovoří o schopnosti realizovat své umělecké sny na veřejnosti. Také může naznačovat podporu a přízeň žen nebo jedné výrazné ženské osobnosti (spřízněné duše). Lidé s Neptunem v 7. domě v silném aspektu na Lunu věří, že se jim podaří svou uměleckou nebo politickou vizí oslovit druhé, často jde ale o iluzi. Doufají, že jim jejich umělecký nebo politický záměr a projekt pomůže překonat pocit odloučenosti od ostatních. Mohou být druhými vnímáni jako nerealističtí snílci a neužiteční idealisté, bez kterých se svět obejde (aneb "jak básníci přicházejí o iluze").

Diskusní téma: Můj horoskop (horoskop básníka)

Datum 20.02.2024
Vložil psyme
Titulek Causa efficiens ))))))

A casu ad casum — От случая к случаю.

Datum 19.02.2024
Vložil Robertted
Titulek Hi i wrote about your the price

Hola, quería saber tu precio..

Datum 19.02.2024
Vložil gRedFhVtGx
Titulek Тема не простая но и не сложная

Тема не простая но и не сложная ArataurNiladwyn@gmail.com 000*** astrostranky.webnode.cz

Datum 17.02.2024
Vložil Robertted
Titulek Hi i write about your prices

Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Datum 17.02.2024
Vložil NerryCaT
Titulek Hello, Happykiddi

Hello from Happykiddi.

Datum 16.02.2024
Vložil CarlosHob
Titulek Wedding

[/url]

Datum 15.02.2024
Vložil Robertted
Titulek Hallo write about your the price

Hola, volia saber el seu preu.

Datum 14.02.2024
Vložil xWIiKdDXNQ
Titulek Как обычно но не просто

Я советую от души что сам пробую Nualbine0Faeshicage@gmail.com 000*** astrostranky.webnode.cz

Datum 13.02.2024
Vložil XRumer23meaft
Titulek Test, just a XRumer 23 StrongAI test..

Hello.

This post was created with XRumer 23 StrongAI.

Good luck :)

Datum 11.02.2024
Vložil Robertted
Titulek Hi, writing about your prices

Hi, ego volo scire vestri pretium.

 

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode