Nejnovější horoskop Roberta Fica

07.04.2018 20:24

Nejnovější horoskop Roberta Fica. Horoskop: 18.3. 2018, 10:54:30 (UT+1:0), Bratislava. Horoskop vznikl tři dny poté, co premiér Fico podal demisi své vlády. Fico zůstává dál v čele strany Smer a nehodlá se jen tak vyšoupnout na okraj politického dění na Slovensku. Horoskop tomu odpovídá. Já bych ale tohle nechtěl prožívat (Luna v kvadratuře na Saturna, Merkur v kvadratuře na Pluta).

Tvar horoskopu: Miska (planety jsou rozloženy v jedné polovině horoskopu). Jde o denní Misku (sedm planet nad obzorem). Vůdčí - tažnou planetou je zde retrográdní Jupiter na konci 5. domu. Lidé s denní Miskou žijí na „společenském výslunní“ – jsou pohlceni veřejným a společenským životem, takže jejich vnitřní a osobní život zůstává nenaplněn. Soukromý život je „prázdnou hemisférou“.

Sedm planet nad obzorem: vědomí je více zaměřené na prožívání reality ve viditelném (objektivním) světě.

První kvadrant neobsazený: nedostatečné vymezení vlastního životního prostoru (nedostatečné hájení soukromí a vlastní nezávislosti).

Slunce nad obzorem, Luna nad obzorem: vědomí „Já jsem“ - stejně jako představivost a psychické vnímání - je prožíváno viditelně ve světě (v objektivním světě).

Šest planet v záporných znameních (+Asc a MC), čtyři planety v kladných znameních. Čtyři (osobní) planety v ohnivém znamení Berana, tři planety v zemském znamení Kozoroha, tři planety ve vodních znameních. Převaha ohnivého živlu Berana značí odhodlání, vlastní iniciativu, soutěživost. Planety v Beranu a v Kozorohu jsou „nejsebevědomější“. Chybí vzdušný živel, což ukazuje na nedostatek ideové volnosti, vstřícné diskuze a myšlenkových vzruchů.

Vztah Slunce a Luny: fáze 0° - 45°: fáze nových příležitostí a projektů; začátek nového cyklu.

Merkur-Epiméteus (vychází po Slunci) vzdálený 18° od Slunce: rozvážný, málo sebevědomý postoj, svázaný tradicemi a vzory, jímž bytí hledá své zaměření a způsob myšlenkového sebevyjádření; zdrženlivý, málo sebevědomý způsob uplatňování svých znalostí a dovedností díky závislosti na vzorech. Jinak řečeno, člověk postrádá sebedůvěru (netroufá si hledat a uplatňovat vlastní způsob myšlenkového sebevyjádření), protože je „zastíněn“ cizím vzorem a tradicemi (novým premiérem Slovenska?). Zdá se, že Fico bude volit zdrženlivější - „tradiční“ způsob myšlenkového sebevyjádření, když už si vybral svého nového premiéra.

Ascendent ve znamení Raka: Duše zde říká: Chci být vnímána jako ten, kdo přivádí na svět, pečuje, obstarává, kdo uchovává hodnoty a svěřené bohatství života.

Slunce v Rybách v 10. domě: Zpřítomnění neuchopitelného „vládního“ snu.

Slunce v Rybách (Tarot č. 18) značí zbožnou úctu k neuchopitelnému ideálu, který máme na dohled před sebou. Člověk se Sluncem v Rybách si dokáže živě představit to, co je pro druhé záhadou, mýtem či pověrou. V 10. domě vzhlíží s posvátnou úctou ke společenskému nebo politickému postavení, které má „přímo před očima“. Slunce v Rybách v 10. domě má také kancléř Vratislav Mynář. Zatímco Mynář si „zbožšťuje“ úřad prezidenta, jehož představitele má živě před očima, Fico si zbožšťuje úřad premiéra, jehož představitele má také živě před očima. Zdá se, že si Fico bude „hýčkat“ Pellegriniho, jako si Mynář hýčká Zemana. "Vděk" Zemana a vděk Pellegriniho si lze snadno představit ("rozstřikující" kapky požehnání na obrázku).

Luna v Beranu v 10. domě: Odvaha zavelet k „válečnému pochodu“ ve veřejném životě či ve vysoké politice. Neustoupím! – říká Ficova Luna světu.

Luna v Beranu (Tarot č. 7) značí odvahu mobilizovat k mohutné činnosti, snahu udržet si velení či iniciativu na bitevním poli. V 10. domě pak ukazuje na snahu udržet si velení či iniciativu ve veřejném životě. Lidé s Lunou v Beranu se chtějí stát „první kostkou domina“ či hráčem, díky němuž se dá všechno do pohybu.

Poznámka: Tarot Triumfální vůz odpovídá také Luně v Blížencích Jiřího Drahoše. Zde krychle vozu představuje zvládnutou nauku, zatímco u Luny v Beranu krychle vozu představuje trůn – vůdčí postavení. Zatímco Drahoš se snaží přesvědčit ostatní, že jeho myšlenkový svět funguje, že výborně rozumí zákonitostem našeho světa, Fico se snaží mobilizovat ostatní k činnosti - přesněji svou vládní stranu Smer. Kdyby měl Drahoš Lunu v Beranu, velmi pravděpodobně by se pokusil založit vlastní stranu či hnutí. Jeho Luna v Blížencích má ale jinou funkci – šířit vědomosti.

Luna v Beranu v 10. domě podle hexagramu 7: Výběr vhodného „korunního prince“, který povede Ficovu stranu do voleb, je zásadní.

Tak se mi to jeví, když si člověk projde text všech šesti čar:

První pozice: Vojsko potřebuje disciplínu, jinak bude poraženo, i když je dost silné. (Smer musí být dobře organizovaný, stmelený.)

Druhá pozice: Rozumný vůdce. Vojákům se daří dobře. Klid a bezpečí. Král třikrát uděluje tituly. (Zvolte si ze svého středu důvěryhodného vůdce, který povede stranu do voleb.)

Třetí pozice: Vůdce vojska padl. Neštěstí. (Smer nesmí mít více vůdců.)

Čtvrtá pozice: Vojsko ustupuje. Klid a bezpečí. (Zformujte se kolem nového vůdce?)

Pátá pozice: Lovení zvěře v polích. Přínos. Starší syn velí vojsku. Mladší syn je k ničemu. Nepříznivé znamení. (Buďte připraveni na nové volby, rozdělte si v nich dobře své úlohy.)

Šestá pozice: Mocný princ je vůdce. Zakládá království. Vybírá si vlivné rodiny, ale nepovyšuje se nad prosté lidi. (Nový premiér vzejde opět z Ficovy strany?)

Poznámka: Vždycky jsem toužil hlouběji porozumět I-tingu. Jeho zapojení do astrologických výkladů možná vnese větší světlo jak do I-tingu, tak do samotné astrologie. Uvidíme, jak se to osvědčí. Hexagram Vojsko jsem přiřadil k Luně v Beranu intuitivně, nikoliv na základě číselné hodnoty tarotové karty.

 

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode