Zemanův, Drahošův a Kulhánkův Mars v Raku podrobněji

28.02.2018 18:07

Prezidentští kandidáti Miloš Zeman, Jiří Drahoš i Vratislav Kulhánek mají v horoskopech Mars v Raku. Michal Horáček má Mars v Blížencích – v tom se od nich nejvíce odlišuje. Zeman má Mars v 8. domě a Drahoš s Kulhánkem v 9. domě.

Lidé s Marsem v Raku jsou na cestě realizace svého snu o velké posvátné rodině – duchovní spřízněnosti v neznámém cizím prostředí. Snadno se identifikují se svými i kolektivními nevědomými představami. Jejich problémem může být strach z přijímání všeho cizího a neznámého.

Mars v Raku zastupuje Tarot Měsíc (Tarot č. 18). Na kartě vidíme měsíční kotouč s tváří krásné ženy. Z měsíčních paprsků či jazyků, rozepínajících se nad krajinou, padají na zem různobarevné kapky. Měsíc s paprsky či jazyky představuje duchovní příbuzenství – posvátné společenství zralých lidí, s nimiž se člověk touží identifikovat. „Zátylek“ měsíční ženy je ve třech barevných pruzích: žlutý značí rozum, bílý bezelstnost, modrý víru ve vyšší pouto mezi lidmi. Členové tohoto společenství „rozstřikují“ různobarevné kapky na zem – vyzařují na ostatní členy poznání, lásku, pomoc a víru ve stejné ideály.

Lidé s Marsem v Raku kráčejí vstříc nové rodině – novému společenství lidí, které pojí duchovní příbuzenství (stejná historie, zážitky, frustrace a cíle). Budují si nový domov s křehkou duchovní rovnováhou: pohybují se po úzké stezce mezi láskou a strachem (dvě věže po stranách na obrázku se dvěma zvířaty – bílým psem a černým vlkem). Musejí činit úzkostnou volbu: musejí si vybrat, zda budou raději utvářet společenství s lidmi, kteří jsou jim kulturně, jazykově či profesně blízcí, i když si s nimi moc nerozumějí citově a duchovně, nebo s těmi, kteří jsou odjinud, kulturně, jazykově či profesně odlišní, ale citově a duchovně jsou jim bližší než vlastní „kulturní“ rodina.

Zeman, Drahoš a Kulhánek si jako prezidentští kandidáti zvolili cestu budování duchovního společenství s lidmi se stejným poutem k domovu a zemi (sdílejí společné kořeny: historii, zážitky, frustrace i víru v kulturní ideály). Spojuje je ale také strach z „citového“ a „prostorového“ přijímání uprchlíků. Zeman, Drahoš i Kulhánek se ztotožnili se "zakomplexovaným" národem - s jeho nevědomými představami, konvencemi a zvyky. Michal Horáček si jako prezidentský kandidát zvolil cestu budování nového „občanského fóra“ – myšlenkově spřízněné a tvořivě komunikující občanské společnosti (Mars v Blížencích v 9. domě).

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode